Grootvorstin Olga Nikolaevna (1895-1918)

De oudste dochter van tsaar Nicolaas II en tsarina Alexandra Fjodorovna werd geboren op 3 november [O.S.] 1895

Olga was de belichaming van de christelijke deugden, bescheiden, met een medelevende ziel. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was ze een verpleegster. Tsaar’s familie gaf hun hele tijd aan de gewonde en zieke soldaten. Olga probeerde niets te laten zien van haar hoge positie; ze was altijd delicaat met de gewonden en makkelijk om mee te praten. In de autobiografie van een van de officieren, een voormalige patiënt van het ziekenhuis in Tsarskoje Selo, S.P. Pavlov overhandigde het gesprek met vorstin: "Een keer Grootvorstin Olga vertelde me dat morgen ze in ons ziekenhuis niet zullen zijn, aangezien ze moeten bezoeken het ziekenhuis van het Grote Paleis (Catharinapaleis) en dat ze het daar er erg saai zullen vinden. Met haar gebruikelijke zachte, verlegen glimlach gaf de Grootvorstin de redenen ervoor: “Alles is zo strikt en formeel daar dat we op elke stap moeten letten, want daar zijn we in de schijnwerpers. We vonden het nooit leuk daar, en de zusters daar zijn zo serieus. Alleen bij ons, in ons ziekenhuis, voelen we ons goed en comfortabel!” In de nacht van 16 juli 1918, in het Ipatjev-huis werd ze gedood door de eerste kogels.

Olga Nikolaevna Romanova

"I give my love to all those who will remember me."

Olga Nikolaïevna Romanova, 1918

Our projects

Poltava Oblast Training and Rehabilitation Center

Onze stichting biedt financiële en materiële bijstand aan Poltava Oblast Training en Rehabilitatie Centrum. Het centrum is bedoeld voor kinderen die speciaal onderwijs en sociale aanpassing in de maatschappij nodig hebben. Hier zijn kindertjes met ontwikkelingsachterstand, mentale retardatie, autisme, kinderen met het syndroom van Down en kinderen met cerebrale parese.

Family help

Onze stichting biedt materiële en financiële hulp aan grote gezinnen. Gezinnen die kinderen adopteren in heel het land, en alleen degenen die onze hulp nodig hebben.

Project Het Vriendelijke Hart

Met dit project helpen wij gezinnen met veel kinderen (vaak kinderen die geen thuis meer hadden) en gezinnen met weinig geld. wij hebben deze gezinnen geholpen door ze dekens, bedgoederen en kleding te sturen

"We want to give them all what they need!"

Olga Lania

Menno & Olga Lania

The great lovely couple

Vriendelijk getrouwd stel dat drie kinderen opgevoed heeft en de kans gaf aan honderden kinderen op deze planeet. In hun hart is er plek voor iedereen van jong tot oud die hulp, warmte en zorg nodig heeft.

Olga Nikolaevna Romanova

Donation